Corona – Huisartsen Weemelanden – Vriezenveen
Koningsweg 36 7672 GD Vriezenveen Tel:0546-559585

Corona

Wij maken ons zorgen over de oplopende besmettingen met corona. We willen graag de huisartsenzorg op een goede manier aan u blijven leveren. En dat kan alleen als ons team ook gezond blijft. Daarvoor hebben we uw hulp nodig! Alvast dank voor uw medewerking!

1.      Kom niet naar de praktijk als u corona heeft of in quarantaine bent! Informatie m.b.t quarantaine vindt u op www.rivm.nl

2.      Houd u aan de basis adviezen van de overheid. Zorg dat u in onze praktijk in ieder geval 1,5 meter afstand houdt en een mondkapje draagt.

3.      Als u klachten heeft; test dan met een PCR-test bij de GGD. Deze is betrouwbaarder dan een zelftest bij klachten. Een zelftest is wel beter dan niet testen!

4.      Geef eerlijk antwoord op de vragen die onze assistentes moeten stellen. We weten dat het vervelend is om elke keer deze vragen door te lopen, maar het is wel nodig om ons werk voor u te kunnen blijven doen. Hierdoor weten we namelijk of we u een afspraak kunnen geven op het reguliere spreekuur van de huisarts of dat we u een afspraak aanbieden op het spreekuur voor mensen met klachten die kunnen wijzen op een besmetting met het Coronavirus (dat is dus niet alleen als u corona heeft!). We kunnen dan voorzorgsmaatregelen nemen om onszelf en andere (kwetsbare) patiënten zo goed mogelijk te beschermen.

Onderstaand de vragen die we u in eerste instantie stellen. Deze vragen gelden voor alle patiënten. Dus OOK als u gevaccineerd bent of Covid heeft doorgemaakt.

Vraag 1:

Had u in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, verhoging, koorts, voelde u zich benauwd of heeft u last van geur- en smaakverlies?

Vraag 2:

Bent u op dit moment in isolatie omdat u positief getest bent op het coronavirus?

Vraag 3:

Bent u in quarantaine omdat uw huisgenoot of iemand waar u in nauw contact hebt gestaan Corona heeft?

Vraag 4:

Bent u net terug uit het buitenland?

Vraag 5:

Bent u gewaarschuwd door de coronamelder app?

Is uw antwoord op 1 van de vragen JA? Geef dit dan aan bij de assistente.

QR codes

We krijgen momenteel veel vragen over de QR codes. Alleen voor mensen die in onze praktijk zijn gevaccineerd kunnen we een QR code aanmaken.

We kunnen geen verklaringen of QR code aanmaken voor mensen die niet gevaccineerd zijn, langer dan 180 dagen geleden corona hebben doorgemaakt, antistoffen hebben in het bloed.