De overheid heeft de maatregelen tegen corona afgeschaald. – Huisartsen Weemelanden – Vriezenveen
Koningsweg 36 7672 GD Vriezenveen Tel:0546-559585 Spoed 0546-568880

Terug naar overzicht

De overheid heeft de maatregelen tegen corona afgeschaald.

De overheid heeft de maatregelen tegen corona afgeschaald. Op dit moment gelden nog de volgende algemene adviezen voor mensen met een luchtweginfectie:

  • Blijf, indien mogelijk, thuis als je je ziek voelt.
  • Vermijd contact met personen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van een luchtweginfectie of draag een mondneusmasker indien dit niet mogelijk is.

De algemene hygiëne adviezen (was vaak je handen, nies/hoest in je elleboog, gebruik wegwerp zakdoekjes en goede ventilatie) blijven belangrijk.

 

In de zorg werken we ook met kwetsbare patiënten en/of medewerkers. Daarom gelden in zorginstellingen nog wel de volgende adviezen. We vragen u om deze adviezen te respecteren:

  • Mensen met hoestklachten moeten nog 1,5 meter afstand houden. In onze wachtkamer blijkt dit helaas niet mogelijk, dus vragen we u om in de hal te wachten.
  • Mensen met het vermoeden van een luchtweginfectie (verkouden, hoesten, plotselinge benauwdheid, met of zonder koorts etc) vragen we een mondkapje te dragen.

 

Wat kunt u van ons verwachten:

  • Wij dragen een mondmasker als we zelf lichte luchtwegklachten hebben
  • We dragen een mondmasker als we handelingen (zoals lichamelijk onderzoek) doen binnen de 1,5 meter bij mensen die luchtwegklachten hebben.
  • Heel af en toe zullen we nog gebruik moeten maken van persoonlijk beschermings materiaal (schort/ffp2-masker en bril)
  • PCR-testen op corona worden nog gedaan als dat gevolgen heeft in het beleid om medische redenen. Deze testen worden niet meer vergoed door de overheid en zullen (net als bloed prikken of andere kweken) afgaan van uw eigen risico bij uw zorgverzekeraar.

 

Voor kwetsbare patiënten:

Wij proberen met bovenstaande maatregelen zo goed mogelijk het risico op besmetting in onze praktijk te voorkomen. Dat zal niet voor 100% lukken. We raden u daarom aan zelf uw maatregelen te nemen.

  • Als u kwetsbaar bent (door bijvoorbeeld een ernstige immuunstoornis, immuunsysteem onderdrukkende medicatie of wanneer u in een traject met chemotherapie zit) draag dan een mondkapje in onze praktijk.

Namens alle praktijkmedewerkers: dank voor jullie medewerking!

Publicatiedatum: 29-03-2023